Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium és Szakgimnázium

Több mint 100 éves múlt

Gimnáziumunkban több mint száz éves oktatási múltunk tapasztalatait a legmodernebb oktatási eszközökkel ötvözve készítjük fel a diákjainkat a továbbtanuláshoz és a mindennapi élethez szükséges tudással, szemlélettel, emberi értékekkel. Az egyes gimnáziumi évfolyamokon három osztályban, csoportbontásban folyik az oktatás. Az idegen nyelvek oktatását – az angol és német tagozat kivételével – sávos rendszerben, a matematika tantárgyat – felmenő rendszerben – nívócsoportos bontásban tanítjuk.

Iskolánkban minden tanuló felekezetének megfelelő hitoktatásban részesül, mely az órarendbe van beépítve.  Szívesen fogadjuk azokat a diákokat is, akik még nincsenek megkeresztelve.

Intézményünk 2005-től kezdve a városban elsők között vállalta fel az sajátos nevelésű igényű (SNI) gyermekek integrált középiskolai oktatását. Számukra gyógypedagógusok és fejlesztő pedagógus bevonásával biztosítjuk az állapotukhoz igazodó habilitációs ellátást.

Hírek

2024.02.19.

Arany- és ezüstérem az országos karate kupán!

Kiss Rebeka 9.C osztályos tanulónk sikeresen szerepelt a Hajdúnánáson megrendezett XIV. Hódos Imre…

2024.02.04.

Jelenből a jövőbe kaptak útlevelet a tehetséges fiatalok

Idén tizenegyedik alkalommal került megrendezésre az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen a „Tehetségútlevél Diákoknak…

Események

február

27febEgész napVéradásközépiskola

március

Nincs esemény

X
X