Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium és Szakgimnázium

Több mint 100 éves múlt

Gimnáziumunkban több mint száz éves oktatási múltunk tapasztalatait a legmodernebb oktatási eszközökkel ötvözve készítjük fel a diákjainkat a továbbtanuláshoz és a mindennapi élethez szükséges tudással, szemlélettel, emberi értékekkel. Az egyes gimnáziumi évfolyamokon három osztályban, csoportbontásban folyik az oktatás. Az idegen nyelvek oktatását – az angol és német tagozat kivételével – sávos rendszerben, a matematika tantárgyat – felmenő rendszerben – nívócsoportos bontásban tanítjuk.

Iskolánkban minden tanuló felekezetének megfelelő hitoktatásban részesül, mely az órarendbe van beépítve.  Szívesen fogadjuk azokat a diákokat is, akik még nincsenek megkeresztelve.

Intézményünk 2005-től kezdve a városban elsők között vállalta fel az sajátos nevelésű igényű (SNI) gyermekek integrált középiskolai oktatását. Számukra gyógypedagógusok és fejlesztő pedagógus bevonásával biztosítjuk az állapotukhoz igazodó habilitációs ellátást.

Hírek

2024.07.06.

Hivatalos ügyintézés a nyári szünetben

Kedves Szülők, Diákok, Érdeklődök! A nyári szünetben hivatalos ügyintézésre 2024. július 04. –…

2024.07.06.

Pótvizsga időpontok

Írásbeli vizsga: 2024. augusztus 29. (csütörtök) 8:00  Szóbeli vizsga: 2024. augusztus 30. (péntek)…

2024.06.18.

International Visegrad Fund: V4 Gen Mini-Grants Visegrádi országok (V4) iskoláinak együttműködése (Szlovákia-Lengyelország-Magyarország)

Iskolánk partnerintézményként bekapcsolódott az Európai Unió által támogatott Visegrádi Alap pályázati rendszerében meghirdetett…

Események

július

Nincs esemény

augusztus

Nincs esemény

X
X