Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium és Szakgimnázium

Több mint 100 éves múlt

Gimnáziumunkban több mint száz éves oktatási múltunk tapasztalatait a legmodernebb oktatási eszközökkel ötvözve készítjük fel a diákjainkat a továbbtanuláshoz és a mindennapi élethez szükséges tudással, szemlélettel, emberi értékekkel. Az egyes gimnáziumi évfolyamokon három osztályban, csoportbontásban folyik az oktatás. Az idegen nyelvek oktatását – az angol és német tagozat kivételével – sávos rendszerben, a matematika tantárgyat – felmenő rendszerben – nívócsoportos bontásban tanítjuk.

Iskolánkban minden tanuló felekezetének megfelelő hitoktatásban részesül, mely az órarendbe van beépítve.  Szívesen fogadjuk azokat a diákokat is, akik még nincsenek megkeresztelve.

Intézményünk 2005-től kezdve a városban elsők között vállalta fel az sajátos nevelésű igényű (SNI) gyermekek integrált középiskolai oktatását. Számukra gyógypedagógusok és fejlesztő pedagógus bevonásával biztosítjuk az állapotukhoz igazodó habilitációs ellátást.

Hírek

2023.11.17.

Pályaorientációs nap 2023

Iskolánk 9-10-11.évfolyamos tanulói 2023. november 15-én pályaorientációs nap keretében tartalmas, informatív előadásokon, izgalmas…

2023.11.12.

KOSSUTH GÁLA 2023

“Mindenre van erőm  Krisztusban, aki megerősít engem.” (Fil.4,13) Idei  gálánk sikerét garantálta a műsorszámok sokszínűsége és …

2023.10.31.

Boldog Iskola címet nyert iskolánk!

Mi is az a BOLDOG ISKOLA? A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra…

Események

november

Nincs esemény

december

Nincs esemény

X
X