Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda

Az Avas lábánál

Óvodánk a város központjában, az Avas hegy lábánál, szép környezetben helyezkedik el. Az intézmény akár 120 gyermek nevelésére is alkalmas. Jelenleg négy, korosztályos csoporttal működünk. A 2500 négyzetméteres, jól felszerelt udvar biztosítja a mozgásfejlesztést, a szabadlevegőn való tartózkodást.

Óvodánkra jellemző a nyitottság, magas színvonalú, érzelmi biztonságot nyújtó, derűs, szeretetteljes nevelés, a családias légkör, az érdeklődés felkeltése a művészetek és az alkotótevékenység iránt.  A személyiségfejlesztésünk legfontosabb eszköze a játék, mely egyben az óvodai nevelés leghatékonyabb eszköze.

Pedagógiai munkánk során arra törekszünk, hogy az életkori és az egyéni sajátosságokat szem előtt tartva, játékosan, változatos tevékenységeken keresztül valósítsuk meg a nevelési feladatokat. Lehetővé tesszük a gyermekek számára a környezet tevékeny megismerését, környezettudatos szemléletük alakulását.

Evangélikus óvoda

A 2014/15-ös nevelési év szeptemberétől lett óvodánk Evangélikus Óvoda. Az ide járó gyermekeknek lehetőséget biztosítunk hitoktatás keretén belül a keresztyén életszemlélet befogadására. Életkoruk sajátosságaihoz igazodva ismerkednek a Biblia és az egyház tanításaival, imádságaival, ezáltal formálódik keresztyén világképük.

Hírek

2021.01.10.

Fogadóórák az óvodában

Kedves Szülők! Óvodánkban január hónapban folyamatosan zajlik a szülők tájékoztatása online fogadóórák és…

2020.12.18.

Tájékoztatás téli szünet miatti zárva tartásról

A tájékoztatás PDF formátumban letölthető innen.

2020.12.06.

Adventi foglalkozás a leendő első osztályosoknak

Az adventi időszak a karácsonyvárás, a karácsonyi készülődés ideje. Ezen alkalomból készült adventi…

Események

január

28janEgész napDinó-kiállítás - avagy elhozzuk a múzeumotÓvoda

február

04febEgész napFarsangi bábelőadásÓvoda

05febEgész napFarsangi mulatságÓvoda

X
X