Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda

Az Avas lábánál

Óvodánk a város központjában, az Avas hegy lábánál, szép környezetben helyezkedik el. Az intézmény akár 120 gyermek nevelésére is alkalmas. Jelenleg négy, korosztályos csoporttal működünk. A 2500 négyzetméteres, jól felszerelt udvar biztosítja a mozgásfejlesztést, a szabadlevegőn való tartózkodást.

Óvodánkra jellemző a nyitottság, magas színvonalú, érzelmi biztonságot nyújtó, derűs, szeretetteljes nevelés, a családias légkör, az érdeklődés felkeltése a művészetek és az alkotótevékenység iránt.  A személyiségfejlesztésünk legfontosabb eszköze a játék, mely egyben az óvodai nevelés leghatékonyabb eszköze.

Pedagógiai munkánk során arra törekszünk, hogy az életkori és az egyéni sajátosságokat szem előtt tartva, játékosan, változatos tevékenységeken keresztül valósítsuk meg a nevelési feladatokat. Lehetővé tesszük a gyermekek számára a környezet tevékeny megismerését, környezettudatos szemléletük alakulását.

Evangélikus óvoda

A 2014/15-ös nevelési év szeptemberétől lett óvodánk Evangélikus Óvoda. Az ide járó gyermekeknek lehetőséget biztosítunk hitoktatás keretén belül a keresztyén életszemlélet befogadására. Életkoruk sajátosságaihoz igazodva ismerkednek a Biblia és az egyház tanításaival, imádságaival, ezáltal formálódik keresztyén világképük.

Hírek

2020.09.17.

Táncoktatás

2020.05.14.

Irányított véradást szervezünk iskolánk tanulója részére

Jelentkezni a Miskolci Vöröskeresztnél lehet a 06-46- 320-141– és a 06-70-933-8177-es telefonszámon lehet, illetve a „Véradás- Borsod Abaúj…

2020.03.17.

Maruzsa Zoltán és az Evangélikus Nevelési és Oktatási Osztály

Forrás: https://epszti.hu/epszti-fooldal/epszti/maruzsa-zoltan-es-evangelikus-nevelesi-es-oktatasi-osztaly Kényszerhelyzetben, de az évtized innovációját sikerült megteremteni – jelentette ki Maruzsa…

Események

szeptember

24szeptEgész napVidám Vándorok zenés műsoraÓvoda

29szeptEgész napMihály napi vásárÓvoda

30szeptEgész napNépmese világnapjaÓvoda

október

01oktEgész napJátszunk zenét a szimfonikusokkal!Óvoda

05oktEgész nap09Szüreti hagyományok ápolásaÓvoda

06oktEgész napÁllatok Világnapja kiállításÓvoda

16oktEgész napLármafa együttes zenés műsoraÓvoda

X
X