Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda

Az Avas lábánál

Óvodánk a város központjában, az Avas hegy lábánál, szép környezetben helyezkedik el. Az intézmény akár 120 gyermek nevelésére is alkalmas. Jelenleg négy, korosztályos csoporttal működünk. A 2500 négyzetméteres, jól felszerelt udvar biztosítja a mozgásfejlesztést, a szabadlevegőn való tartózkodást.

Óvodánkra jellemző a nyitottság, magas színvonalú, érzelmi biztonságot nyújtó, derűs, szeretetteljes nevelés, a családias légkör, az érdeklődés felkeltése a művészetek és az alkotótevékenység iránt.  A személyiségfejlesztésünk legfontosabb eszköze a játék, mely egyben az óvodai nevelés leghatékonyabb eszköze.

Pedagógiai munkánk során arra törekszünk, hogy az életkori és az egyéni sajátosságokat szem előtt tartva, játékosan, változatos tevékenységeken keresztül valósítsuk meg a nevelési feladatokat. Lehetővé tesszük a gyermekek számára a környezet tevékeny megismerését, környezettudatos szemléletük alakulását.

Evangélikus óvoda

A 2014/15-ös nevelési év szeptemberétől lett óvodánk Evangélikus Óvoda. Az ide járó gyermekeknek lehetőséget biztosítunk hitoktatás keretén belül a keresztyén életszemlélet befogadására. Életkoruk sajátosságaihoz igazodva ismerkednek a Biblia és az egyház tanításaival, imádságaival, ezáltal formálódik keresztyén világképük.

Hírek

2021.09.18.

Mivel nem mehettünk el a múzeumba, a „múzeum jött el hozzánk”

Óvodapedagógusunk, Szabó-Gajdos Edina cikke olvasható az ÓVODAI NEVELÉS szakmai-módszertani folyóirat legújabb számában. Mivel…

2021.09.08.

Újra együtt: különleges tanévet nyitottunk meg

Két év után végre újra közösen köszönthették az új tanévet a miskolci Kossuth…

2021.08.24.

Tanévnyitó istentisztelet

Kedves Szülők, kedves Diákok! A tanévnyitó istentisztelet időpontja: 2021. augusztus 31. 17:00 Helyszíne:…

Események

szeptember

Nincs esemény

október

Nincs esemény

X
X