Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda

Az Avas lábánál

Óvodánk a város központjában, az Avas hegy lábánál, szép környezetben helyezkedik el. Az intézmény akár 120 gyermek nevelésére is alkalmas. Jelenleg négy, korosztályos csoporttal működünk. A 2500 négyzetméteres, jól felszerelt udvar biztosítja a mozgásfejlesztést, a szabadlevegőn való tartózkodást.

Óvodánkra jellemző a nyitottság, magas színvonalú, érzelmi biztonságot nyújtó, derűs, szeretetteljes nevelés, a családias légkör, az érdeklődés felkeltése a művészetek és az alkotótevékenység iránt.  A személyiségfejlesztésünk legfontosabb eszköze a játék, mely egyben az óvodai nevelés leghatékonyabb eszköze.

Pedagógiai munkánk során arra törekszünk, hogy az életkori és az egyéni sajátosságokat szem előtt tartva, játékosan, változatos tevékenységeken keresztül valósítsuk meg a nevelési feladatokat. Lehetővé tesszük a gyermekek számára a környezet tevékeny megismerését, környezettudatos szemléletük alakulását.

Evangélikus óvoda

A 2014/15-ös nevelési év szeptemberétől lett óvodánk Evangélikus Óvoda. Az ide járó gyermekeknek lehetőséget biztosítunk hitoktatás keretén belül a keresztyén életszemlélet befogadására. Életkoruk sajátosságaihoz igazodva ismerkednek a Biblia és az egyház tanításaival, imádságaival, ezáltal formálódik keresztyén világképük.

Hírek

2022.12.09.

Köszönet

Kedves Kossuthos Diákok! Kedves Óvodásaink! Kedves Szülők!  Szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak,akik csatlakoztak adventi adománygyűjtő…

2022.12.02.

FELHÍVÁS ADOMÁNYOZÁSRA!

Kedves Kossuthos diákok! Kedves Óvodásaink! Iskolánk csatlakozik a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft.…

2022.12.02.

Tanulóink a rendőrségi toborzó videóban

A 3. C osztály két tanulóját Sárossy Noémit és Verebélyi Benedeket válogatták be…

Események

január

Nincs esemény

február

01febEgész nap03márcÓralátogatás az iskolábanóvoda

10febEgész napFarsangóvoda

15febEgész napCsodamalom Bábszínházóvoda

X
X