Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda

Az Avas lábánál

Óvodánk a város központjában, az Avas hegy lábánál, szép környezetben helyezkedik el. Az intézmény akár 120 gyermek nevelésére is alkalmas. Jelenleg négy, korosztályos csoporttal működünk. A 2500 négyzetméteres, jól felszerelt udvar biztosítja a mozgásfejlesztést, a szabadlevegőn való tartózkodást.

Óvodánkra jellemző a nyitottság, magas színvonalú, érzelmi biztonságot nyújtó, derűs, szeretetteljes nevelés, a családias légkör, az érdeklődés felkeltése a művészetek és az alkotótevékenység iránt.  A személyiségfejlesztésünk legfontosabb eszköze a játék, mely egyben az óvodai nevelés leghatékonyabb eszköze.

Pedagógiai munkánk során arra törekszünk, hogy az életkori és az egyéni sajátosságokat szem előtt tartva, játékosan, változatos tevékenységeken keresztül valósítsuk meg a nevelési feladatokat. Lehetővé tesszük a gyermekek számára a környezet tevékeny megismerését, környezettudatos szemléletük alakulását.

Evangélikus óvoda

A 2014/15-ös nevelési év szeptemberétől lett óvodánk Evangélikus Óvoda. Az ide járó gyermekeknek lehetőséget biztosítunk hitoktatás keretén belül a keresztyén életszemlélet befogadására. Életkoruk sajátosságaihoz igazodva ismerkednek a Biblia és az egyház tanításaival, imádságaival, ezáltal formálódik keresztyén világképük.

Hírek

2023.11.12.

KOSSUTH GÁLA 2023

“Mindenre van erőm  Krisztusban, aki megerősít engem.” (Fil.4,13) Idei  gálánk sikerét garantálta a műsorszámok sokszínűsége és …

2023.10.31.

Boldog Iskola címet nyert iskolánk!

Mi is az a BOLDOG ISKOLA? A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra…

Események

április

22áprEgész napFöld napja: virágültetés, sütizés a nagyikkalóvoda

22ápr(ápr 22)08:0023(ápr 23)12:00Óvodai beiratkozásóvoda

25áprEgész napOvi Olimpia - Sportnapóvoda

május

Nincs esemény

X
X