Cica csoport

Kedves Szülők, Nagyszülők!

Szeretnénk bemutatkozni Nektek,

Ági és Zsuzsa óvónéni vagyunk. Dajka nénijeink, Erika, Andika és Zita néni.

Igyekszünk gazdag ovis pillanatokat teremteni a ránk bízott gyerkőcök számára, amelyben a főszerepet a szabad illetve fejlesztő játék kapja, valamint a tevékenységekbe ágyazott játékos, komplex foglalkozások.

Különös hangsúlyt fektetünk a családjaink aktív bevonására a nevelőmunkánkba, a velük való szoros kapcsolattartásra. Tiszteletben tartjuk, hogy a gyermek elsődlegesen a szülőké, de hisszük és valljuk, hogy az együttnevelés szolgálja leginkább a gyermekek fejlődését.

Igyekszünk példamutató, hiteles és vidám magatartásunkkal egy harmónikus, magas neveltségi szintű gyermekközösséget kialakítani, amelyet egymás elfogadása, kölcsönös megértése, tisztelete és szeretete hat át.

“A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben. Néhány magasabbra tud repülni, mint mások, de mindegyik a legjobb tudása szerint repül. Miért hasonlítanád össze őket?  Mindegyik más. Mindegyik különleges. Mindegyik gyönyörű.”

Katica csoport

Óvónénijük Kuhár Piroska Óvónéni és Barták Lászlóné Bertike Óvónéni.

Szeptemberben érkeztek az új kiscsoportosok óvodánkba, akiket nagyon vártunk.

Csoportlétszámunk 27, fiú-lány arány a fiúk javára dől el.

Sok gyermek bölcsödéből érkezett, így már nem idegen számukra a gyerekközösség.

Sok közös játékkal, szeretgetéssel, mondókázással, énekléssel igyekszünk számukra nyugodt, családias légkört biztosítani, ahol biztonságban érezhetik magukat.

Tiszteletben tartva és elfogadva külön kis személyiségüket, egyéniségüket.

Maci csoport

A Maci csoport 27 gyermekkel, nagycsoportosként indította meg a 2019/2020-as tanévet Katika és Reni Óvónénikkel, a csoportban dolgozó dajkanénik: Orsika- és Anita néni.

A csoportba barátságos, jól összeszokott gyermekek járnak, ahol sok barátság született az évek alatt.

Pozitív visszacsatolás számunkra, hogy látjuk, a gyermekek hogyan , miként nyílnak meg a ,, nagyvilág” felé, mennyi tudást szívtak, szívnak magukba az óvodai évek alatt.

Munkánk során továbbra is törekszünk minél több tudást, élményt nyújtani a gyermekeknek, a naponta változatos, érdekes tevékenységekkel, hogy majd kellő biztonsággal megkezdhessék az iskolás éveket.

Nyuszi csoport

A Mi csoportunk a Nyuszi csoport, Óvónénijei Vica- és Edina Óvónéni,

Dajka nénije Andi néni, Erika néni és Zita néni.

Nagyon nagy örömmel, és izgalommal vártuk a 2019/2020- as tanévet, amikor már középsős kis Nyuszikat köszönthettünk a csoportunkban.

A Nyuszi csoport 28 fős létszámmal kezdte a tanévet, 2 új kisgyereket köszönthettünk magunk között.

Csoportszobánk vidám, barátságos hangulatú, igyekeztünk a gyerekek igényeihez, életkori sajátosságaihoz, szabad játéktevékenységéhez igazítani a dekorációt, a játékok elhelyezését, a különböző eszközöket.

Az idei tanévben is legfontosabb feladatunk a gyermekek számára olyan családias, derűs légkör kialakítása, melyben kiegyensúlyozott, boldog, érdeklődő, a világra nyitott gyermekek nevelődjenek.

Mottónk: ,,Játszva tanulni, szerteve nevelni”

Kedvelt és fontosnak tartott  terület a csoportban dolgozó Óvónéniknek  az anyanyelvinevelés,  és a mozgás,  ami az óvodai élet minden területén jelen van.

Olyan tapasztalatszerző, élménydús programokat igyekszünk szervezni a gyermekeknek,- és sokszor a családdal együtt is, – melyek alkalmával bővíthetik, elmélyíthetik ismereteiket, építhetjük kapcsolatunkat.

X
X