Újraéled az iskolások vetélkedője a Miskolci Állatkertben

Az állatok világnapja ünnepét 1931-ben hozták létre egy firenzei ökológiai konferencián, mely Szent Ferenc, az állatok védőszentje halálának napjára, október 4-re esik. Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet az állatok védelmének fontosságára.

A Miskolci Állatkertben a Covid-járvány előtt volt az utolsó ilyen nagyszabású rendezvény a Miskolci Herman Ottó Általános Iskola szervezésében, melyen óvodások és iskolások mérhették össze az állatokról szóló tudásukat. 

Az idén, a Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium kezdeményezésére, közös együttműködésben a Miskolci Állatkerttel, ZOO mánia néven indítjuk útjára a már korábban is nagy népszerűségnek örvendő természettudományos vetélkedőt. 

A szervezők három kategóriában várják majd a jelentkezőket: óvoda és alsó tagozat, felső tagozat, valamint középiskola kategóriában.

Az október 4-én rendezendő vetélkedő célja a felnövekő generáció érzékenyítése és oktatása, hogy felelősségteljesebben gondolkodjanak az élő környezetről, hiszen az ő feladatuk lesz megállítani és visszafordítani az elmúlt évtizedek környezetkárosító tevékenységeinek hatásait.

Első alkalommal Miskolc és környéke nevelési és oktatási intézményei kapnak értesítést a vetélkedőről, melyre 4 fős csapatok jelentkezését várják a szervezők. A vetélkedőnek a Miskolci Állatkert ad otthont. A verseny lebonyolítását, a Kossuth Lajos Evangélikus Iskola pedagógusai és diákjai végzik majd. A benevezett csapatoknak a vetélkedőt megelőzően, lehetőségük lesz – felkészülési céllal – ingyenesen bemenni az állatkertbe a Milu Alapítvány a Miskolci Állatkertért támogatásának köszönhetően.

X
X