Fenntarthatósági Témahét intézményünkben

Április 24-től 28-ig az Emberi Erőforrások Minisztériuma kezdeményezésére ismét megrendezésre került a Fenntarthatósági Témahét program, melyre iskolánk is regisztrált, és részt vett nyolcadik alkalommal.

Az eddigi évekhez hasonlóan a biodiverzitás, fenntartható értékek, energia, hulladék és tudatos fogyasztás kiemelt témákat jártuk körbe a 2022/2023-as tanévben.  

Az általános iskolából és a középiskolából is minden osztály aktívan részt vett a témahéten. 

Fenntartósági Témahetet előadással kezdtük az Evangélikus Templomban. A Máltai Szeretetszolgálat munkatársa átfogó eladást tartott a fenntarthatóságról az általános és középiskolás tanulóinknak.

Egy 180 cm x 240 cm-es Kossuth-portrét terveztünk, amelyet tanulóink műanyag kupakokból készítettek el. Hetekkel korábban már gyűjtötték az osztályok a színes kupakokat, azokat kifúrták, felfűzték, hogy a lehető legtökéletesebb kép készüljön el.

Osztályszinten is feldolgozták tanulóink a lenti témát:

A 3. b osztály a biodiverzitás projektet választotta. Sokféle feladatot oldottak meg (Wordwall, Learningsapp). Csoportmunkában szövegértési feladatot végeztek a gyerekek. Készültek plakátok és méhek technika órán.

A 2.a osztály a Kukasuli – Töhötöm és Borsó ökokalandjai c. kifilmet nézte meg, majd azt rajzos formában dolgozta fel.

A 3.a az EPSZI-s továbbképzésen ajánlott programot követte. Az E.ON fenntarthatósági ajánlatát, feladatait, ismeretterjesztő videóit dolgozta fel páros munkában, valamint csíráztattak babot.

 A felső tagozatos tanulók Áder János videóit nézték meg. A biodiverzitás a tudatos fogyasztás és hulladék témát dolgozták fel online feladatok segítségével.

 Az 5.a osztály tanulói részt vettek a miskolci Robert Bosch Power Tools Kft. által szervezett gyárlátogatáson. A diákok megismerkedhettek az 1-es üzem működésével, a kéziszerszámok gyártásának folyamatával, valamint a cég energiahatékonysági és hulladékgazdálkodási alapelveivel. 

A 9.c osztály osztályfőnöki órán csoportmunkában a hungarikumokkal foglalkozott.

Érdeklődéssel és lelkesen vettek részt a Fenntarthatósági Témahéten iskolánk tanulói.

További képek megtekinthetők a Galériában.

X
X